Πολιτικές Αειφορίας

Αργαλειός- Ισχυρή παράδοση που δεν πρέπει να σβήσει

Αργαλειός- Ισχυρή παράδοση που δεν πρέπει να σβήσει -φωτο Β. Κουνέλης

ceb1cebdceb8cebfcf82

φωτο Β. Κουνέλης

Αξιοποιούμε την διεθνή και εγχώρια εμπειρία, συνεργαζόμαστε με την επιστημονική κοινότητα και την κοινωνία πολιτών, ζητάμε την συμβουλή και την συμβολή των έγκυρων περιβαλλοντικών οργανώσεων της χώρας και καλούμε τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία για την ανάπτυξη κοινών δράσεων για το Μαίναλο.

Σημαντική εκδήλωση

 για την ανάδειξη και προστασία

των αρχαιοτήτων της Αρκαδίας

Η ΛΘ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι η πρώτη περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού που ιδρύθηκε στην Τρίπολη το 2006, και έχει αρμοδιότητα σε όλο το Νομό Αρκαδίας. Το έργο της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Η Δρ. ‘Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου – Οικονομοπούλου, Αναπληρώτρια  Προϊσταμένη της Εφορείας θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο Νομό Αρκαδίας όλες τις πτυχές αυτού του πολυσχιδούς έργου που φέρνει στο φως τη σημαντική ιστορική διαδρομή των Αρκάδων και την ανάδειξη και προστασία των αρχαιοτήτων της περιοχής.
Ανασκαφές και προγράμματα σε εξέλιξη, στο πλαίσιο των μεγάλων τεχνικών έργων στο Νομό και τα σημαντικά ευρήματά τους, πρόσφατες μελέτες και έργα ανάδειξης και αποκατάστασης αρχαίων μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, σημαντικές μουσειακές παρεμβάσεις και νέα μουσειολογικά προγράμματα, αλλά και διεπιστημονικές συνεργασίες με στόχο την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στο αρχαιολογικό έργο, αποτελούν ένα μόνο τμήμα της παρουσίασης, με τη συνοδεία πλούσιου φωτογραφικού υλικού, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010, στις 7 μμ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου, στην Τεγέα. Η εκδήλωση οργανώνεται από το «Κοινωφελές ‘Ιδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινοπούλος-Βιοχάλκο».  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις

Για να μην φωτίζει αυτός ο ήλιος ''κρανίου τόπο''
Για να μην φωτίζει αυτός ο ήλιος »κρανίου τόπο» φωτο Β.Κ.
Αρέσει σε %d bloggers: